Εισαγωγή

Χειμερινή περιποίηση μαλλιών Η ξηρότητα και το σπάσιμο που φέρνει η πιο κρύα εποχή του χρόνου είναι τα πιο δυσμενή για την ευεξία των μαλλιών. Το να διατηρείτε τα μαλλιά σας σταθερά και λαμπερά ακόμα και κατά τη διάρκεια της πιο κρύας περιόδου του χρόνου είναι δύσκολο, ωστόσο αυτός ο οδηγός σημείο προς σημείο θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο. Η κοινή προτροπή και οι σκέψεις για τη χειμερινή περιποίηση των μαλλιών δίνονται σε κάθε χώρο.

Το πρόβλημα των χειμερινών μαλλιών

Η ευεξία των μαλλιών είναι ιδιαίτερα αδύναμη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα μαλλιά μπορεί να γίνουν ξηρά και εύθραυστα λόγω του ανοίγματος στον κρύο αέρα έξω και της έντασης ξηρότητας στο εσωτερικό. Επιπλέον, στην περίπτωση που δεν αντιμετωπίζεται με ακρίβεια, η τακτική ανταλλαγή μεταξύ αυτών των δύο ρυθμίσεων μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Γιατί η συντήρηση της υγρασίας είναι ζωτικής σημασίας

Αν υποθέσουμε ότι υποστηρίζετε ότι τα μαλλιά σας πρέπει να έχουν σοβαρές περιοχές δύναμης για να είναι εύκαμπτα, η υγρασία είναι κρίσιμη. Η γρήγορη απώλεια υγρασίας από τα μαλλιά σας μπορεί να συμβεί την πιο κρύα εποχή του χρόνου λόγω της απουσίας υγρασίας του αέρα. Χειμερινή περιποίηση μαλλιών Προστατέψτε τα μαλλιά σας από την ξηρότητα και διατηρήστε τα σταθερά χρησιμοποιώντας αντικείμενα που παγιδεύουν την υγρασία. Προσπαθήστε να πάρετε στα χέρια σας ορισμένα είδη περιποίησης μαλλιών που προορίζονται για την ενυδάτωση των μαλλιών.

Οδηγίες για να επιλέξετε το ιδανικό πλύσιμο μαλλιών

Η επιλογή του σωστού χειμερινού καθαριστικού είναι απολύτως κρίσιμη. Αντί να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό που περιέχει θειικά άλατα, το οποίο αφαιρεί τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από τα κανονικά τους έλαια, δοκιμάστε ένα κορεσμένο. Η γλυκερίνη για τη χειμερινή περιποίηση των μαλλιών και άλλα κανονικά έλαια είναι τέλεια για τα μαλλιά σας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και την υποστηρίζουν.

Ευρεία φάρμακα για την κατάσταση των μαλλιών

Την πιο κρύα εποχή του χρόνου, τα φάρμακα βαθιάς χύτευσης είναι σημαντικά για την αποκατάσταση της υγρασίας που έχει χαθεί. Εφαρμόζοντας ένα πέπλο μαλλιών ή ένα πλούσιο μαλακτικό μία φορά επτά ημέρες θα ενυδατώσει και θα σφίξει τα μαλλιά σας από πίσω προς τα εμπρός. Χειμερινή περιποίηση μαλλιών Αναζητήστε πράγματα που περιέχουν άλειμμα καριτέ, λάδι argan ή κερατίνη μεταξύ των συστατικών τους.

Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τον ιό

Το να κρατάτε μακριά από το ψυχρό κλίμα που βλάπτει τα μαλλιά σας είναι θεμελιώδες. Ένα σκουφάκι ή ένα κασκόλ μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά σας από το ψυχρό κλίμα και το συμπαγές αεράκι. Τα καπάκια που στερεώνονται με μετάξι ή γυαλιστερό μετάξι είναι λιγότερο επιρρεπή στο ηλεκτρισμό με βάση την τριβή και έχουν λιγότερο τρόχισμα.

Styling χωρίς χρήση έντασης

Η χρήση οργάνων έντασης για styling μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα. Κατά τη διάρκεια της πιο κρύας εποχής του χρόνου, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ισιωτικό μαλλιών, το μπικουτί μαλλιών ή το πιστολάκι, όσο θα μπορούσατε να περιμένετε. Για να αποτρέψετε τη ζημιά από τη θερμότητα στα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό πιτσίλισμα έντασης σε οποιοδήποτε σημείο τα χρησιμοποιείτε.

Ενυδάτωση του δέρματος και περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής

Αν υποθέσουμε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι υγιές, τα μαλλιά σας θα είναι επίσης. Ένα ξηρό, ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο καλωσορίζεται από τις ψυχρές θερμοκρασίες, θα μπορούσε να εμποδίσει τη βελτίωση των μαλλιών. Για υγιές τριχωτό της κεφαλής και καλύτερη πορεία, τρίψτε τα λάδια τροφοδοσίας στο τριχωτό της κεφαλής σας με συνέπεια. Μερικές περιπτώσεις τέτοιων ελαίων είναι το jojoba και η καρύδα.

Ενυδάτωση στο εσωτερικό

Τα απόλυτα επίπεδα ενυδάτωσης επηρεάζουν τα μαλλιά σας, επομένως είναι αρκετά να μην εξαρτάστε από εξωτερικά φάρμακα για να τα διατηρήσετε μουσκεμένα. Ενυδατώστε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας από πίσω προς τα εμπρός πίνοντας σωρούς νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για στερεά μαλλιά, είναι σημαντικό να τρώτε ένα λογικό πρόγραμμα διατροφής που είναι πλούσιο σε μέταλλα και θρεπτικά συστατικά.

Χρήση υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας μπορεί να δημιουργηθεί με τη θέρμανση του υλικού που εισάγεται στο εσωτερικό. Οι υγραντήρες είναι ιδανικοί για να κρατούν τα μαλλιά και το δέρμα σας πίσω από το υπερβολικά ξηρό, καθώς δίνουν υγρασία στον αέρα. Βάλτε υγραντήρες στα δωμάτια και τις περιοχές κατοικίας, όπου επενδύετε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σας.

Κούρεμα λοξών μαλλιών

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας πρέπει να παραμείνουν υγιή και να μείνουν μακριά από πρόσθετες βλάβες από σπαστό κλείσιμο, θέλετε να τα διαχειρίζεστε με συνέπεια. Η διαχείριση του κλεισίματος κάθε έξι έως περίπου δύο μήνες μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σταθερά και να μείνετε μακριά από το σπάσιμο, ανεξάρτητα από το αν τα αναπτύσσετε.

Safestyles για τα μαλλιά

Μπορεί να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τις βλάβες του χειμώνα φορώντας ένα αμυντικό στυλ. Διχτυωτές, κότσοι και στροφές προστατεύουν τα μαλλιά από τα εξαρτήματα, τα συγκρατούν από το μπέρδεμα και τα προστατεύουν από το σπάσιμο. Για να αποτρέψετε την πρόκληση βλάβης στους θύλακες των τριχών σας, βεβαιωθείτε ότι τα αμυντικά σας στυλ είναι αρκετά ελεύθερα ώστε να κινούνται ανεμπόδιστα.

Στρατηγικές για απαλό στέγνωμα μαλλιών

Μπορεί να προκληθεί ζημιά και φριζάρισμα από το σκληρό στέγνωμα με πετσέτα. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιήστε μια λεπτή πετσέτα μικροϊνών ή ένα παλιό πουκάμισο για να συνθλίψετε τρυφερά τυχόν υπερβολικό νερό. Αυτή η προσέγγιση είναι πιο ευχάριστη για τα μαλλιά και βοηθά στην προστασία της υγρασίας και της κανονικής τους επιφάνειας.

Τα οφέλη του μεταξιού και του γυαλιστερού μεταξιού

Τα μεταξωτά ή μεταξωτά μαξιλάρια είναι τέλεια για την προστασία των μαλλιών σας από το φριζάρισμα και τη ζημιά, καθώς περιορίζουν το τρίψιμο. Τα μαλλιά σας θα παραμείνουν καλύτερα με τη βοήθεια αυτών των στερεώσεων, καθώς εξοικονομούν τα κανονικά επίπεδα λιπαρότητας και υγρασίας των μαλλιών σας.

Αποφυγή του συνηθισμένου πλυσίματος

Στο σημείο που λούζετε τα μαλλιά σας ξανά και ξανά, εξαλείφετε τα αμυντικά τους έλαια, που μπορεί να τα κάνουν ξηρά και εύθραυστα. Το πλύσιμο μερικές φορές την εβδομάδα με την εβδομάδα θα πρέπει να είναι επαρκές και το στεγνό καθαριστικό μπορεί να βρίσκεται στη μέση μεταξύ των πλύσεων για να διατηρεί τα μαλλιά να μυρίζουν καινούργια χωρίς να τα αφαιρεί από τα κανονικά έλαια.

Επιλέγοντας τα καλύτερα είδη περιποίησης μαλλιών

Μια τεράστια βελτίωση μπορεί να είναι δική σας όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που εφαρμόζουν το χειμώνα. Διαλέξτε ορούς, έλαια και περάστε τα σε κοντίσιονερ για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας με υγρασία και σιγουριά. Τα κανονικά είδη είναι καταπληκτικά και ενσωματώνουν πράγματα όπως το μέλι, το λάδι καρύδας και την αλόη βέρα.

Η δική μου συνταγή για το κάλυμμα μαλλιών

Το βαθύ χύτευση και τροφοδοσία μπορεί να επιτευχθεί με ειδικά κατασκευασμένα καλύμματα μαλλιών που παραδίδονται από κανονικά εξαρτήματα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κάλυμμα που διορθώνει τις βλάβες και ενισχύει τα μαλλιά χρησιμοποιώντας εξαρτήματα όπως αβοκάντο, αυγό, γιαούρτι και μέλι. Τα μαλλιά σας θα μπορούσαν να αποδειχθούν πιο αδιαπέραστα στο χειμωνιάτικο κλίμα, αν δεν χρησιμοποιείτε αυτά τα καλύμματα με συνέπεια.

Συνομιλία με έναν ειδικό

Κατά τη διαχείριση συγκεκριμένων προβλημάτων μαλλιών, θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η παροχή συμβουλών σε έναν ειδικό. Η προτροπή και τα φάρμακα που προορίζονται για τον τύπο και την κατάσταση των μαλλιών σας μπορούν να βρεθούν συμβουλευόμενοι έναν δερματολόγο ή ειδικό στα μαλλιά. Η γνώση τους για τα είδη περιποίησης μαλλιών και τα φάρμακα για το χειμώνα είναι σημαντική.

Μπορείτε να νικήσετε τις δυσκολίες της χειμερινής περιποίησης μαλλιών μαθαίνοντας και εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές. Διατηρώντας τα μαλλιά σας υγρά, προστατεύοντάς τα από τα εξαρτήματα και χρησιμοποιώντας τα σωστά αντικείμενα θα τα βοηθήσουν να διατηρήσουν την ευεξία και την εμφάνισή τους όλο τον χειμώνα.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *