Τελετουργικά περιποίησης μαλλιών, Το να διατηρεί κανείς τα μαλλιά του σε εξαιρετική φόρμα και να δείχνει άψογη στην τρέχουσα κοινωνία που κινείται γρήγορα μπορεί να είναι ενοχλητικό. Μπορεί να προκληθεί βλάβη στην ευεξία και τη μεγαλοπρέπεια των μαλλιών σας λόγω οικολογικών στοιχείων, βαθιών μεταβλητών και αναποτελεσματικών προβών περιποίησης μαλλιών. Με τις σωστές πληροφορίες και τη ρουτίνα, μπορείτε να έχετε μαλλιά που κάνουν τα κεφάλια να γυρίζουν. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φροντίδα των μαλλιών σας σαν επαγγελματίας.

1. Μάθετε για τον τύπο του συμπληρώματος μαλλιών σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο των μαλλιών σας πριν ξεκινήσετε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών. Τα ίσια, κυματιστά, σγουρά και κουλουριασμένα στυλ είναι μόνο μερικά από τα πολλά διαφορετικά είδη μαλλιών. Τελετουργίες περιποίησης μαλλιών Το πάχος (λεπτό, μεσαίο, χοντρό) και το πορώδες (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό) είναι άλλα σημαντικά συστατικά που καθορίζουν τις μοναδικές απαιτήσεις των μαλλιών σας. Μπορείτε να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, υποθέτοντας ότι χρειάζεστε κάποια επένδυση για να αποφασίσετε τον τύπο των μαλλιών σας.

2. Γιατί ο σωστός καθαρισμός είναι τόσο σημαντικός τακτικά

Το σχολαστικό πλύσιμο είναι το θεμέλιο οποιουδήποτε αποτελεσματικού σχήματος περιποίησης μαλλιών. Για να εξαλείψετε την ανάπτυξη αντικειμένων, βρωμιάς και λιπαρότητας, πλύνετε πλήρως τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα που ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την πορεία και να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών είναι να ζυμώσετε το καθαριστικό στο τριχωτό της κεφαλής. Τελετουργικά περιποίησης μαλλιών Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας καλά με χλιαρό νερό για να διατηρήσετε τα φυσικά τους έλαια.

3: Ενυδάτωση και υγιεινή χύτευση

Μετά από ένα καθαριστικό, το καλούπι είναι θεμελιώδες για την ανανέωση της κανονικής υγρασίας των μαλλιών και τα συμπληρώματα. Βρείτε το μεσαίο μήκος μέχρι το κλείσιμο των μαλλιών σας και δουλέψτε σε ένα κοντίσιονερ φτιαγμένο για τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών σας, εστιάζοντας πραγματικά στα σημεία που πιθανότατα θα στεγνώσουν και θα καταστραφούν. Αφού αφήσετε το conditioner να δράσει για λίγα λεπτά ώστε να διεισδύσει στο στέλεχος της τρίχας, ξεπλύνετε με κρύο νερό για να σφραγίσει την επιδερμίδα και να αναδείξει τη λάμψη.

4. Τα Φάρμακα Βαθιάς Μόρφωσης και η Δύναμη τους

Τα φάρμακα βαθιάς χύτευσης, όταν προστίθενται σε μια τυπική ρουτίνα καλουπώματος, μπορούν να ενυδατώσουν και να διορθώσουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά πολύ πιο επιτυχημένα από το συνηθισμένο καλούπι μόνο. Επιλέξτε ένα βαθύ μαλακτικό ή μάσκα μαλλιών που είναι γεμάτη με φυσικά έλαια, πρωτεΐνες και βιταμίνες για την ενίσχυση και την ενυδάτωση των μαλλιών σας. Κάθε εβδομάδα με την εβδομάδα, εφαρμόστε τη θεραπεία τόσο στο μήκος όσο και στο κλείσιμο των μαλλιών σας, φροντίζοντας να τη διατηρήσετε για το προτεινόμενο χρονικό διάστημα πριν τα πλύνετε εντελώς.

5. Ξεμπερδεύοντας με το ντεμακιγιάζ

Τα μαλλιά σας Το ξεμπέρδεμα των μαλλιών σας μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα τρομακτική εργασία για άτομα των οποίων τα μαλλιά τείνουν να μπλέκονται και να μπλέκονται εύκολα. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια ή τα δάχτυλά σας για να ξεμπερδέψετε απαλά τα μαλλιά σας, ξεκινώντας από τις άκρες και φτάνοντας μέχρι τις ρίζες για να αποφύγετε το σπάσιμο και τη ζημιά. Τελετουργικά περιποίησης μαλλιών Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι που ξεμπερδεύει ή ένα μαλακτικό που αφήνει να μπει, εάν οι κόμποι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεμπλέξουν.

6. Πρόληψη της βλάβης των μαλλιών από τη φωτιά

Η ξηρότητα, το σπάσιμο και τα σπασμένα κλεισίματα είναι ένα μέρος της βλάβης που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση υπερβολικής έντασης κατά το styling των μαλλιών σας. Εφαρμόστε ένα σπρέι ή ορό προστασίας από τη θερμότητα στα μαλλιά σας πριν τα φορμάρετε με ζεστά εργαλεία όπως σίδερα για μπούκλες, ισιωτικά ή πιστολάκι για να μην καταστραφούν. Ομοίως, για να προσπαθήσετε να μην προκαλέσετε πρόσθετη βλάβη στα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μια ρύθμιση χαμηλής έντασης και μην χρησιμοποιείτε καυτά όργανα κάθε φορά.

7. Χρήση στρατηγικών στεγνώματος αέρα

Για να διατηρήσετε την κανονική επιφάνεια των μαλλιών σας και να αποφύγετε τη ζημιά από το styling με τη θερμότητα, προσπαθήστε να τα στεγνώσετε στον αέρα για όλα τα πράγματα ίσα. Πιέστε τυχόν επιπλέον νερό μετά το πλύσιμο και το καλούπι χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πουκάμισο ή πετσέτα μικροϊνών. αυτό θα κρατήσει τα μαλλιά σας λεία και απαλλαγμένα από το φριζάρισμα. Τελετουργικά περιποίησης μαλλιών Σε κάποιο βαθμό αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα πριν τα ξεμπερδέψετε και τα φορμάρετε με μια φαρδιά οδοντόβουρτσα.

8. Αποτοξίνωση του σώματός σας για συμπαγή μαλλιά

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας πρέπει να βάζουν τον καλύτερο εαυτό τους από πίσω προς τα εμπρός, θέλετε πραγματικά να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με ένα θρεπτικό πρόγραμμα διατροφής γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ακόρεστα λίπη. Τρώτε περισσότερο σολομό, αβοκάντο, αμύγδαλα, σπόρους και φυλλώδη λαχανικά για πιο δυνατά και πυκνά μαλλιά. Το να πίνετε πολύ νερό είναι ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

9. Κρατώντας τα εξαρτήματα κάπου μακριά μου

Μπορεί να βλάψει την ευεξία και την αριστεία των μαλλιών σας λόγω της ανοιχτότητας στον ήλιο, των μολύνσεων και του ακραίου κλίματος. Χρησιμοποιήστε αντικείμενα που προστατεύουν την υπεριώδη ακτινοβολία και καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι ή κασκόλ σε περίπτωση που θα μείνετε στον ήλιο για σημαντικά χρονικά διαστήματα για να αποτρέψετε τη ζημιά. Για να προστατεύσετε επιπλέον τα μαλλιά σας από το στέγνωμα και τον αποχρωματισμό, απλώς ξεπλύντε τα με καθαρό νερό μετά το κολύμπι σε αλμυρό νερό ή πισίνες με χλώριο.

10. Τοποθέτηση μετρητών σε ρουτίνα

Το να κάνετε σταθερά το στυλ των μαλλιών σας θα τα διατηρήσει σταθερά και θα τα προστατεύσει από το σπάσιμο και το σπασμένο κλείσιμο. Για να αποφύγετε την ωμότητα και τη ζημιά, κάντε χτένισμα κάθε 6 έως περίπου δύο μήνες. Τα μαλλιά σας θα παραμείνουν όμορφα και υγιή ως αποτέλεσμα αυτού. Το να συμβαδίζετε με την ευεξία και την αριστεία των μαλλιών σας είναι πιο απλό με τα αδιάκοπα κούρεμα, ακόμα και όταν τα αναπτύσσετε.

11. Αποφύγετε τα εξαρτήματα για το πλύσιμο των μαλλιών

Η διατήρηση ενός τέλειου τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών είναι σημαντική, ωστόσο το πολύ λούσιμο μπορεί να εξαλείψει τα κανονικά έλαια των μαλλιών, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και αναστάτωση. Λούστε τα μαλλιά σας περίπου δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα την εβδομάδα και όχι περισσότερο, ή σε σπάνιες περιπτώσεις αν υποθέσουμε ότι τα μαλλιά σας είναι ξηρά ή κανονικά κυματιστά. Το στεγνό καθάρισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τις ημέρες που προτιμάτε να μην πλένετε τα μαλλιά σας για να εξαλείψετε την αφθονία της λιπαρότητας και να αναζωογονήσετε στη μέση μεταξύ των λουσιμάτων.

12. Κάντε τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας

Είναι θεμελιώδες να ενσωματώσετε τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής στη ρουτίνα σας, καθώς ένα συμπαγές τριχωτό της κεφαλής είναι το θεμέλιο για υγιή μαλλιά. Για να αναπτύξετε περαιτέρω τη ροή του αίματος και να τονώσετε τη βελτίωση των μαλλιών, ξεφλουδίστε απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας μία φορά την εβδομάδα με μια βούρτσα ή καθαρίστε που προορίζεται για το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό θα εξαλείψει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη συλλογή αντικειμένων. Για επιπλέον κορεσμό και τόνωση των θυλάκων των τριχών, ζυμώστε το τριχωτό της κεφαλής σας όσο πιο συχνά γίνεται με θρεπτικά έλαια όπως jojoba ή καρύδα.

13. Οδηγίες βήμα προς βήμα για να επιλέξετε τα ιδανικά έξτρα μαλλιών

Αυτό που φοράτε στο κούρεμά σας θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση και την εμφάνισή του. Επιλέξτε αξεσουάρ από μαλακά υλικά όπως μετάξι ή σατέν για να αποφύγετε ζημιές και τριβές. Αποφύγετε τις ευέλικτες ομάδες και τα σφιχτά στυλ μαλλιών. θα μπορούσαν να βλάψουν τα μαλλιά σας. Εάν έχετε οποιαδήποτε επιθυμία να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε καλύτερη κατάσταση, μείνετε μακριά από σφιχτά στυλ και στη δεύτερη σκέψη προσπαθήστε αμυντικά όπως δίχτυα ή κότσοι.

14. Χρήση θεραπειών

That Take Only One Night Μια ολονύκτια θεραπεία είναι βολική γιατί θρέφει και επανορθώνει τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε. Εφαρμόστε μια μάσκα όλη τη νύχτα, λάδι μαλλιών ή μαλακτικό που αφήνεται στα μήκη και τις άκρες των υγρών ή στεγνών μαλλιών σας πριν πάτε για ύπνο. Είτε κοιμηθείτε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη ή τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό ή σατέν μαντήλι για να διατηρήσετε τη θεραπεία στη θέση της ενώ κοιμάστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε μακριά από τη μετακίνηση και την επαφή αντικειμένων.

15. Διατηρώντας τα μαλλιά σας υγιή μειώνοντας την πίεση

Τα προβλήματα των μαλλιών, όπως το σπάσιμο και η ατυχία, μπορούν να επιδεινωθούν από την πίεση, η οποία είναι πλέον καταστροφική για τα μαλλιά σας. Μπορεί να είστε σε θέση να διαχειριστείτε το άγχος σας και να νιώσετε καλύτερα συνολικά κάνοντας διαλογισμό, γιόγκα ή ακόμα και ασκήσεις βαθιάς αναπνοής. Μια σταθερή ψυχή και σώμα, που φαίνονται στα υπέροχα μαλλιά, μπορεί να επιτευχθεί εστιάζοντας στη φροντίδα του εαυτού σας στις ασκήσεις και αφιερώνοντας λίγα λεπτά για χαλάρωση.

16. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, Ψάξτε για Καλά Προσόντα Συναισθήματα

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή τριχολόγο αμέσως σε περίπτωση που τα προβλήματα με τα μαλλιά σας συνεχίσουν να συμβαίνουν ανεξάρτητα από τις έντονες προσπάθειές σας να συμβαδίσετε με αυτά. Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας, θα θέλουν πραγματικά να εντοπίσουν την πηγή οποιωνδήποτε προβλημάτων και να σας δώσουν κατάλληλη συμβουλή σχετικά με την πιο αποτελεσματική μέθοδο για να τα διορθώσετε.

17. Η σημασία της συνέπειας

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των μαλλιών σας, η συνέπεια είναι επείγουσα. Να είστε υπομονετικοί και να ακολουθείτε μια ρουτίνα που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας εάν θέλετε υγιή, όμορφα μαλλιά. Μπορείτε να έχετε τα υπέροχα, υγιή μαλλιά που χρειάζεστε σχεδόν για πάντα με δύσκολη δουλειά, τα σωστά αντικείμενα και λίγη ανοχή.

συμπέρασμα

Το να λαμβάνετε μεγάλη προσοχή στα μαλλιά σας, να τρώτε τις σωστές ποικιλίες τροφίμων και να εξετάζετε προσεκτικά τη λεπτομέρεια είναι ζωτικής σημασίας για υγιή μαλλιά. Μπορείτε να πετύχετε τα καλύτερα, πιο ζωηρά μαλλιά που μπορείτε να φανταστείτε μαθαίνοντας τον τύπο των μαλλιών σας, αγκαλιάζοντας συγκεκριμένες τάσεις περιποίησης μαλλιών και αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σας. Να θυμάστε ότι οι συμπαγείς τρίχες αναπτύσσονται από πίσω προς τα εμπρός, επομένως είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί με τα μαλλιά σας, να αποφεύγετε τις σκληρές συνθετικές ενώσεις και να τα χτενίζετε με εξαιρετική ένταση.

Με τη βοήθεια αυτού του εξαντλητικού οδηγού περιποίησης μαλλιών, μπορείτε να πετύχετε καλύτερα, πιο όμορφα μαλλιά που αποπνέουν βεβαιότητα και ουσιαστικότητα. Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνικών στη ρουτίνα σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις όμορφες κλειδαριές που αξίζετε, ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας — ίσια, κυματιστά, κυματιστά ή κουλουριασμένα.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *