Εισαγωγή

Εξοικειωμένοι με το δέρμα Το να έχουμε υγιές δέρμα είναι ένα σημάδι της γενικής μας υγείας καθώς και μια αισθητική ανησυχία. Το δέρμα είναι ένας ουσιαστικός φραγμός που χρησιμεύει ως αρχική γραμμή άμυνας κατά των λοιμώξεων και βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών από το σώμα μας. Συνειδητοποιήστε κάθε μία από τις περίπλοκες λεπτομέρειες για να διατηρήσετε το δέρμα σας σταθερό και λαμπερό με αυτόν τον αναλυτικό οδηγό. Με τα αιχμηρά δεδομένα και τις υποστηρικτικές συμβουλές που δίνονται σε κάθε χώρο, θα θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε και να διατηρήσετε το δέρμα που σας φρόντιζε σχεδόν για πάντα.

1. Κατανόηση του τόνου του δέρματός σας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ρουτίνας περιποίησης είναι να προσδιορίσετε τον τύπο του δέρματός σας. Οι τύποι δέρματος περιλαμβάνουν κανονικό, ξηρό, λιπαρό, μικτό, ευαισθησία και κανονικό. Σε αντίθεση με το κανονικό δέρμα, το οποίο είναι ισορροπημένο και σπάνια προβληματικό, το ξηρό δέρμα μπορεί να αισθάνεται σφιχτό και ξεφλουδισμένο. Καταλαβαίνω δέρμα Οι αστραφτεροί πόροι είναι σημάδι λείανσης του δέρματος και το μεικτό δέρμα παρουσιάζει κανονικές ιδιότητες και των δύο ειδών δέρματος. Η ερυθρότητα και η ενόχληση είναι φυσιολογικές παρενέργειες του ευαίσθητου δέρματος. Στο σημείο που συνειδητοποιείς τον τύπο του δέρματός σου, μπορείς να το φροντίσεις περισσότερο επιλέγοντας τα κατάλληλα είδη και φάρμακα.

2. Η σημασία του καθαρισμού

Ο καθαρισμός είναι ένα ουσιαστικό βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Αφαιρεί τη λιπαρότητα, τη βρωμιά και το μακιγιάζ από το δέρμα, αποτρέποντας την ακμή και τους φραγμένους πόρους. Επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό με βάση τον τύπο του δέρματός σας. Το λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα ανταποκρίνεται καλά σε καθαριστικά με αφρό ή τζελ, ενώ το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα προτιμά κρέμα ή λοσιόν. Για πεντακάθαρο, συμπαγές χρώμα, καθαρίστε δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό για να διατηρήσετε τα φυσικά έλαια του δέρματος.

3. Λειτουργία Απολέπισης

Η απολέπιση βοηθά το δέρμα να ανακτήσει τη νεανική του λάμψη αφαιρώντας τα θαμπά, νεκρά κύτταρα του δέρματος. Οι δύο κύριες μέθοδοι είναι η χημική και η φυσική απολέπιση. Τα φυσικά απολεπιστικά χρησιμοποιούν μικροσκοπικά σωματίδια για να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με το χέρι, ενώ τα χημικά απολεπιστικά χρησιμοποιούν οξέα όπως τα AHAs και BHAs για να διαλύσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο, για να αποφύγετε ερεθισμούς. Οι πόροι, οι λεπτές συστροφές και η υπερμελάγχρωση μπορούν να μειωθούν με κάθε τρόπο με την τυπική αποβολή.

4. Διατηρώντας τα πράγματα υγρά και ενυδατωμένα

Ανεξάρτητα από το είδος του δέρματος που έχετε, είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Το δέρμα που λαμβάνει αρκετή υγρασία είναι πιο ανθεκτικό και λιγότερο πιθανό να ερεθιστεί. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Οι ελαφρύτερες, χωρίς λιπαρές συνθέσεις μπορεί να είναι ευεργετικές για τους λιπαρούς τύπους δέρματος, ενώ οι πιο βαριές κρέμες μπορεί να είναι ευεργετικές για τους ξηρούς τύπους δέρματος. Η γλυκερίνη, το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια είναι μερικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία και να ενισχύσει τον φραγμό του. Εκτός από την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιήστε έναν ενυδατικό ορό για τόνωση.

5. Γιατί το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας

Η προστασία από τον ήλιο είναι θεμελιώδης για την πρόληψη των δερματικών παθήσεων, των εγκαυμάτων από τον ήλιο και της πρόωρης ωρίμανσης. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό εκτεταμένης εμβέλειας με SPF βάσης 30 κάθε μέρα, δίνοντας ελάχιστη προσοχή στις καιρικές συνθήκες. Αν υποθέσουμε ότι θα μείνετε στον ήλιο για περισσότερες από δύο ώρες, εφαρμόστε ξανά. Τα αντηλιακά με πραγματική στερέωση, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το διοξείδιο του τιτανίου, είναι πιο ήπια για το δέρμα και πιο κατάλληλα για εκείνα με λεπτό δέρμα. Φοράτε αμυντικά αντικείμενα που καλύπτουν τα αυτιά, το λαιμό και το στόμα σας.

6. Πώς η τροφή σας μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας

Η περαιτέρω ανάπτυξη της ευεξίας του δέρματός σας είναι σχεδόν εξίσου βασική με το να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφική ρουτίνα που είναι πλούσια σε κυτταρικές ενισχύσεις και θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός και τα καρύδια, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του λιπιδικού στρώματος του δέρματος, το οποίο χρησιμεύει ως φραγμός. Τα φυλλώδη τρόφιμα είναι μια αξιοπρεπής πηγή θρεπτικών συστατικών A, C και E, τα οποία βοηθούν τα κύτταρα να αυτοκαθορίζονται και τα προστατεύουν από την ελεύθερη ακραία βλάβη. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Διαφορετικά, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται νεκρό και φθαρμένο. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας επεξεργασμένων τροφίμων και γλυκών μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και εξάρσεις.

Οι επιπτώσεις του στρες στην ακμή του δέρματος

Το έκζεμα και η ψωρίαση είναι μερικές μόνο από τις δερματικές παθήσεις που μπορεί να προκύψουν από το στρες. Η φροντίδα, η γιόγκα και η περισυλλογή είναι κάποια πίεση που ασκεί η σανίδα που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερό βαθμό άγχους. Ο ύπνος είναι απαραίτητος γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το δέρμα σας επανορθώνεται. Μπορείτε να εργαστείτε για τη φύση της ανάπαυσης και τη δύναμη του δέρματός σας γενικότερα, προωθώντας μια χαλαρωτική βραδινή ρουτίνα και κάνοντας το δωμάτιό σας ένα ευνοϊκό μέρος για ξεκούραση.

8.Settleling Θρύλοι περιποίησης δέρματος

Οι πολυάριθμες εξαπατήσεις σχετικά με την περιποίηση του δέρματος μπορούν να κάνουν τα άτομα να κάνουν πράγματα που δεν είναι πραγματικά υπέροχα για αυτούς. Για παράδειγμα, δεν είναι σωστό να υποστηρίζουμε ότι το λιπαρό δέρμα δεν απαιτεί ενυδατική κρέμα. Στην πραγματικότητα, το αντίστροφο ισχύει. Η έλλειψη ενυδατικής κρέμας μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λίπους και να οδηγήσει σε εξάρσεις στο λιπαρό δέρμα. Από την άλλη πλευρά, το μαύρισμα δεν βοηθά την ακμή. Αντίθετα, το κάνει χειρότερο και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Για να διασκορπίσετε αυτά τα λάθη και να ενισχύσετε τις καλύτερες πρόβες δέρματος, είναι χρήσιμη η κατανόηση της επιστήμης πίσω από την περιποίηση του δέρματος.

9. Γιατί ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος είναι θεμελιώδες

Στην περιποίηση του δέρματος, η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας. Η καθιέρωση μιας καθημερινής ρουτίνας προσαρμοσμένης στον τύπο και τα προβλήματα του δέρματός σας μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα οφέλη. Η ασφάλιση από τον ήλιο, το πλύσιμο και ο κορεσμός είναι τα τρία θεμελιώδη μέρη ενός προγράμματος περιποίησης δέρματος. Ανάλογα με το άτομο, διαφορετικά στάδια, όπως η προετοιμασία, οι οροί και τα πέπλα μπορεί να είναι θεμελιώδη. Συνεχίστε με τη ρουτίνα σας, αλλά έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα.

10. Συμβουλές για το Εχθρική στην ωρίμανση της περιποίησης της επιδερμίδας

Το δέρμα υφίσταται πολλές αλλαγές καθώς γερνάμε, όπως λιγότερη ανάπτυξη κολλαγόνου και πιο αργό κύκλο εργασιών. Τα ρετινοειδή, τα πεπτίδια και οι κυτταρικές ενισχύσεις είναι ενάντια στην ωρίμανση αντικειμένων που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτών των επιπτώσεων. Τα ρετινοειδή βελτιώνουν την υφή του δέρματος και μειώνουν την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων, ενώ τα πεπτίδια ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές βλάβες. Το δέρμα σας θα φαίνεται νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα σε τακτική βάση και το προστατεύετε από τον ήλιο.

11. Φροντίδα κοινών δερματικών προβλημάτων

Ορισμένα δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή και η υπερμελάγχρωση, απαιτούν συγκεκριμένες θεραπείες. Η ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με προϊόντα σαλικυλικού οξέος ή υπεροξειδίου του βενζοϋλίου. Η υπερμελάγχρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με συστατικά όπως η βιταμίνη C, η νιασιναμίδη και η υδροκινόνη. Εάν έχετε ροδόχρου ακμή ή έκζεμα, επιλέξτε ήπια προϊόντα χωρίς άρωμα και ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού. Καλύτερα φάρμακα θα είναι πιθανά, αν υποθέσουμε ότι κατανοούμε τι προκαλεί αυτές τις ασθένειες.

12. Γιατί Επαγγελματικές θεραπείες δέρματος όπως περιποιήσεις προσώπου,

Το χημικό πίλινγκ και η θεραπεία με λέιζερ μπορούν να παράγουν αποτελέσματα βαθύτερα και πιο συγκεκριμένα. Οι τακτικές, προσαρμοσμένες περιποιήσεις προσώπου διευκολύνουν τη διατήρηση της καθαρότητας του δέρματος. Το χημικό πίλινγκ απολεπίζει τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος για να βελτιώσει την υφή και τον τόνο του. Η θεραπεία με λέιζερ Skin Savvy μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερμελάγχρωση, τις ουλές και τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή αισθητικό για να καθορίσετε τις καλύτερες θεραπείες για το δέρμα σας.

13. Προϊόντα περιποίησης που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε τα συστατικά για φυσικά και σπιτικά προϊόντα περιποίησης, αλλά μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα σας. Η αλόη βέρα, το μέλι και το πλιγούρι βρώμης συμβάλλουν σε μια αίσθηση ηρεμίας και ενυδάτωσης. Skin Savvy Ο κουρκουμάς και το πράσινο τσάι είναι οι δύο παράγοντες πρόληψης του καρκίνου. Οι συνταγές που κάνετε μόνοι σας πρέπει να αποφεύγουν τη μαγειρική σόδα και το χυμό λεμονιού γιατί μπορεί να ερεθίσουν μερικούς ανθρώπους. Πριν τοποθετήσετε οτιδήποτε καινούργιο παντού, βεβαιωθείτε ότι είναι πρώτα εντελώς στεγνό.

14. Τρόποι για να αντιμετωπίσετε το δέρμα σας σε διάφορες εποχές

Η αλλαγή των εποχών μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Για να παραμείνετε ζεστοί και ενυδατωμένοι την πιο κρύα εποχή του χρόνου, είναι απαραίτητο να φοράτε ένα παλτό εμποδίων και να πίνετε αρκετό νερό. Skin Savvy Για να εμποδίσετε το δέρμα σας να στεγνώσει, χρησιμοποιήστε πιο βαριές κρέμες και αποφύγετε το ζεστό ντους. Επιλέξτε αντηλιακό και ελαφριά, μη φαγεσωρογόνα αντικείμενα όταν οι καιρικές συνθήκες ζεσταθούν. Οι ανάγκες του δέρματός σας θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, οπότε φροντίστε να προσαρμόσετε με τον ίδιο τρόπο την καθημερινή σας πρακτική.

15. Οι επιπτώσεις της άσκησης στην υγεία του δέρματος

Η τακτική άσκηση προάγει το υγιές δέρμα επειδή αυξάνει τη ροή του αίματος, η οποία μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος. Όχι μόνο η εφίδρωση κάνει το δέρμα να φαίνεται καλύτερο, αλλά βοηθά και στην απαλλαγή από τους ρύπους. Επιδερμίδα Μετά την άσκηση, πλύνετε καλά το πρόσωπό σας για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα και να αποτρέψετε τους φραγμένους πόρους. Η μείωση της πίεσης μέσω της πρακτικής επηρεάζει επίσης επικερδώς την ευεξία του δέρματος.

16. Πώς οι ρύποι επηρεάζουν το δέρμα

Οι περιβαλλοντικοί ρύποι έχουν τη δυνατότητα να υποβαθμίσουν το προστατευτικό στρώμα του δέρματος και να επιταχύνουν τη γήρανση. Χρησιμοποιήστε προϊόντα υγιούς δέρματος που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κυτταρικές ενισχύσεις για να κρατήσετε υπό έλεγχο τους ελεύθερους επαναστάτες. Προτείνεται πλήρης καθαρισμός πριν πάτε για ύπνο για να απαλλαγείτε από ρύπους και άλλους ρύπους. Εξετάστε το ενδεχόμενο εφαρμογής προϊόντων με βάση τη νιασιναμίδη και τη βιταμίνη C στο δέρμα σας για ακόμη περισσότερη προστασία και ενίσχυση. Η σημασία των τακτικών αξιολογήσεων περιποίησης Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα πρέπει να αλλάξει καθώς το δέρμα σας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να ελέγχετε και να αλλάζετε τα προϊόντα σας σε τακτική βάση για να διασφαλίζετε ότι συνεχίζουν να ωφελούν το δέρμα σας. Το δέρμα σας μπορεί να επηρεαστεί από πράγματα όπως οι εξελισσόμενες εποχές, ο τρόπος ζωής σας και η ηλικία σας. Η ιδανική ευεξία του δέρματος απαιτεί τακτική αξιολόγηση από έναν δερματολόγο που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη ρουτίνα σας.

Συμπερασματικά,

Μια πολύπλευρη προσέγγιση που ενσωματώνει προϊόντα περιποίησης δέρματος, διατροφικές συνήθειες, στρατηγικές μείωσης του στρες και ιατρικές παρεμβάσεις είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη και τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Το να μάθετε τον τύπο του δέρματός σας και να προσαρμόσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να καλύψετε τις συγκεκριμένες ανάγκες του είναι το μόνο που χρειάζεται για να έχετε μια υγιή λάμψη και να φαίνεστε χρόνια νεότεροι. Η συνέπεια και η υπομονή είναι απαραίτητα εάν ελπίζετε να αποκομίσετε μακροπρόθεσμα οφέλη. Με τις σωστές πληροφορίες και τη σωστή στάση, μπορείτε να αποκτήσετε υγιές και λαμπερό δέρμα.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *